20-21 квітня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся авторський науково-практичний семінар з теми «Технологія створення персонального веб-ресурсу вчителя в умовах компетентнісно орієнтованого е-середовища»

20-21 квітня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся авторський науково-практичний семінар з теми «Технологія створення персонального веб-ресурсу вчителя в умовах компетентнісно орієнтованого е-середовища» (доктор педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Олександр Миколайович Самойленко).

Участь у заході взяли учителі з міста Херсона та Херсонської області. До початку семінару учасники створили власну електронну поштову скриньку в системі Оutlook, акаунт на YouTube, на SlideShare.

Відкрила семінар завідувач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, доцент Галина Сергіївна Юзбашева, яка акцентувала увагу на значенні персонального віртуального ресурсу для вчителів закладів загальної середньої освіти.

Автор семінару Олександр Миколайович Самойленко, доктор педагогічних наук, доцент ознайомив усіх учасників з сучасними тенденціями розвитку інформаційних технологій в освіті України, розкрив основні цілі та завдання семінару. Також він зупинився на таких теоретичних питаннях, як технологія створення персонального веб-ресурсу; принципи роботи з текстовою інформацією; методичні особливості створення відеолекцій для підтримки персонального веб-ресурсу вчителя; особливості проведення онлайн-занять; мережевий етикет та ін.

Учасники заходу  використовували сучасні сервіси Microsoft: office 365, працювали з платформою Iversity, slideshare.net, YouTube. Підсумком роботи була презентація персонального веб-ресурсу автора, обговорення проблем роботи з сучасними сервісами.

Слухачі семінару отримали сертифікати і мали можливість спланувати подальшу роботу з колегами щодо створення персонального веб-ресурсу і використання його в освітньому процесі  закладів загальної середньої освіти.

Категорія: Новини
Оберіть мову