Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 20 березня 2018 року на базі районного методичного кабінету Комунальної установи «Великолепетиський центр з обслуговування закладів освіти» відбувся міжрайонний науково-практичний семінар для методистів РМК (ОТГ), керівників методичних об’єднань та вчителів географії з теми «Реалізація наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» у процесі вивчення географії»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 20 березня 2018 року на базі районного методичного кабінету Комунальної установи «Великолепетиський центр з обслуговування закладів освіти» відбувся міжрайонний науково-практичний семінар для методистів РМК (ОТГ), керівників методичних об’єднань та вчителів географії з теми «Реалізація наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» у процесі вивчення географії». У семінарі взяли участь учителі географії та методисти з Великолепетиського, Верхньорогачицького та Горностаївського районів.

Відкрив семінар Андрій Іванович Періг, начальник відділу освіти Великолепетиської районної державної адміністрації, який представив досягнення та перспективи розвитку освіти в районі. З вітальними словами також виступили Тетяна Володимирівна Вольська, завідувач районного методичного кабінету, та Лілія Леонідівна Магдич, методист.

Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», у своєму виступі розкрила методичні аспекти реалізації наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» у процесі викладання географії.

Урок географії у 6-му класі Комунального закладу «Великолепетиський опорний навчальний заклад ЗСО І-ІІІ ступенів» з теми «Води суходолу. Річки» (учитель Наталія Іванівна Юрченко) надав можливість учасникам семінару визначити актуальні методичні прийоми щодо формування екологічної грамотності учнів.

Антоніна Григорівна Болгарина, учитель географії Комунального закладу «Рубанівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», провела для учасників семінару майстер-клас «Екологічна мозаїка». Учитель ознайомила колег з методичними прийомами, які вона використовує у своїй роботі, акцентувавши на їхніх перевагах у порівнянні з традиційними.

Із питання «Формування екологічної компетентності учнів на уроках географії» з учасниками семінару працювала Лідія Михайлівна Земба, вчитель географії Верхньорогачицької опорної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Учителі стали учасниками позакласного заходу, ток-шоу «Стосується кожного: ми повинні зупинити це», на який було запрошено Миколу Вікторовича Сінькевича, селищного голову Великолепетиської селищної ради.

Завершився семінар засіданням круглого столу з проблеми «Реалізація наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» у процесі вивчення географії».

Категорія: Новини
Оберіть мову