3 лютого 2018 року КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» радо приймала найшанованіших гостей – обдаровану учнівську та студентську молодь майже з усіх куточків Херсонщини.

3 лютого 2018 року КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» радо приймала найшанованіших гостей – обдаровану учнівську та студентську молодь майже з усіх куточків Херсонщини. У день проведення фінального етапу VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка було організовано справжнє свято для всіх, хто має дивовижний хист до художнього слова, хто має неординарну думку, кому любов до мови й слова відкрила таємниці красного письменства. Серед учасників конкурсу – учні 5-11 класів, студенти закладів вищої освіти як гуманітарного, так і технічного напрямів навчання.

Під час проведення церемонії нагородження учасники конкурсу приймали й щирі вітання від доктора філософії, професора, ректора академії Анатолія Миколайовича Зубка; наукового співробітника відділу проектного управління Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Емілії Валеріївни Воронцової; доктора педагогічних наук, проректора з наукової роботи Херсонського державного університету, голови журі III етапу конкурсу серед учнів закладів загальної середньої освіти Сергія Аркадійовича Омельчука; кандидата філологічних наук, члена Національної спілки письменників України, доцента кафедри журналістики Херсонського державного університету, голови журі II етапу конкурсу серед студентської молоді закладів вищої освіти Василя Степановича Загороднюка.

Упродовж свята лунали вірші херсонських поетів про геніального Кобзаря, які вражали присутніх і вагомістю кожного слова, і актуальністю думки, і неперевершеною художньою цінністю. Віримо, що поетичні шедеври наших земляків надихнули юних конкурсантів, налаштували на творчість, збудили їхню думку і фантазію. Зворушливо звучали зі сцени уривки з робіт учнів та студентів, які по-дорослому, по-громадянськи викладали свої міркування про роль Тараса Шевченка в становленні України як держави, про вплив постаті Кобзаря на їхнє ставлення до життя, до проблем нашого суспільства. Слова нашої молоді свідчили про те, що зростає нове покоління – вільних, самобутніх, сміливих особистостей.

Незабутнє враження на гостей свята справили талановиті учні Херсонської спеціалізованої школи № 52 (директор Валентина Іванівна Бєляєва) цікавою і зворушливою концертною програмою.

Завдання виконані, відправлені до м. Києва, де незабаром компетентне журі визначатиме кращих. Нам усім залишається чекати на результати і сподіватися на перемогу наших юних дарувань. Тож побажаємо їм успіхів!

Категорія: Новини
Оберіть мову