16 травня 2014 року на базі Горностаївського районного відділу освіти відбувся міжрайонний науково-практичний семінар «Роль курсів за вибором у формуванні фінансової культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 16 травня 2014 року на базі Горностаївського районного відділу освіти відбувся міжрайонний науково-практичний семінар «Роль курсів за вибором у формуванні фінансової культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів».

У роботі семінару взяли участь учителі, які викладають курс за вибором «Фінансова грамотність», учителі економіки та методисти РМК (ММК) Великолепетиського, Верхньорогачицького, Горностаївського, Нижньосірогозького районів і міста Каховки (25 осіб).

З вітальним словом до учасників семінару звернулися Дмитро Валерійович Ляхно, перший заступник голови Горностаївської районної державної адміністрації та Валентина Сергіївна Кацевич, начальник відділу освіти.

Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних і технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», представила проблеми та перспективи розвитку шкільної економічної освіти, місце та роль курсу за вибором «Фінансова грамотність» у формуванні фінансової культури учнів.

Галина Миколаївна Посунько, завідувач РМК, ознайомила учасників семінару з досвідом формування фінансової культури учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Горностаївського району.

На практичному занятті вчителі отримали методичні рекомендації від Івана Миколайовича Лушпая, учителя економіки Маринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Горностаївського району щодо методики вивчення теми «Сімейний бюджет»; Валентини Миколаївни Шарко, учителя економіки Горностаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу С.С. Цвіка щодо організації позакласної роботи з вивчення курсу «Фінансова грамотність».

Учасники семінару відвідали урок з курсу «Фінансова грамотність» у Каїрській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (учитель Алла Дмитрівна Солодовник) у 10-му класі з теми «Фінансова безпека»; позакласний захід «Юний банкір» у Горностаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу С.С. Цвіка, що провела вчитель економіки Валентина Миколаївна Шарко.

Завершився семінар проведенням «круглого столу» з проблеми «Роль курсів за вибором у формуванні фінансової культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів» за участю вчителів і методистів.

IMG_1559 IMG_1569 IMG_1599 IMG_1608

Категорія: Новини
Оберіть мову