22-23 листопада 2017 року науково-методичною лабораторією дошкільного виховання було проведено обласний науково-практичний семінар «Сучасні підходи до організації навчально-пізнавальної діяльності в дошкільних навчальних закладах»

Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» 22-23 листопада 2017 року науково-методичною лабораторією дошкільного виховання було проведено обласний науково-практичний семінар «Сучасні підходи до організації навчально-пізнавальної діяльності в дошкільних навчальних закладах» для вихователів дошкільних навчальних закладів.

Розпочала роботу семінару вітальним словом Тетяна Вільямівна Комінарець, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Вона звернула увагу на актуальність цієї проблеми, побажала учасникам плідної та творчої співпраці.

У перший день роботи семінару були розглянуті теоретичні питання щодо обраної теми. Ольга Володимирівна Стребна, доцент кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, ознайомила з методикою проведення ранкових зустрічей із дітьми в закладах дошкільної освіти. Тетяна Вільямівна Комінарець, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат філологічних наук, доцент, розкрила провідні принципи успішної реалізації виховних завдань у освітньому процесі з дошкільнятами. Ірина Миколаївна Раєвська, старший викладач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій, кандидат педагогічних наук, висвітлила питання щодо стимулювання допитливості в дітей старшого дошкільного віку.

Другий день роботи семінару проходив на базі дошкільного навчального закладу № 82 Херсонської міської ради (завідувач Я.В.Яковлєва), де учасники семінару переглянули інтегровані заняття: з дітьми старшої групи «Добрі та погані вчинки» (вихователь О.А. Качанова), з дітьми середньої групи «Моя родина» (вихователь Н.Л. Чуріпа), з дітьми в другій молодшій групі «Любо казко, починай, будь ласка!» (вихователь О.Ю. Пержинська), з дітьми в першій молодшій групі «До бабусі в гості» (вихователь О.А. Клокова).

Під час роботи круглого столу з теми «Рефлексія педагогічної діяльності – важлива складова особистісної орієнтованої освіти» виступила Тетяна Вадимівна Киричук, завідувач навчально-методичної лабораторії дошкільної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка наголосила на необхідності раціонального вибору методів, засобів та прийомів роботи з дошкільнятами.

По завершенню заходу учасники обмінялися досвідом і поділилися думками щодо подальшого впровадження активних форм роботи з дітьми в освітньому процесі закладу дошкільної освіти.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову