22-23 листопада 2017 року на Херсонщині здійснюється моніторинг впровадження швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU»

22-23 листопада 2017 року на Херсонщині здійснюється моніторинг впровадження швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», який проводять експерти проекту: Наталія Іванівна Клокар, доктор педагогічних наук, Заслужений працівник освіти України, професор кафедри державної служби та менеджменту освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, головний експерт проекту; Андрій Іванович Довгань – завідувач кафедри природничо-математичних дисциплін та технологій КВНЗ Київської обласної ради «Академія неперервної освіти», експерт швейцарсько-українського проекту DOCCU з компоненту «Учителі» та Ольга Садаєва, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 м. Біла Церква, експерт швейцарсько-українського проекту DOCCU з компоненту «Керівники шкіл».

У перший день візиту експерти й майстер-тренери проекту Сергій Олександрович Моїсеєв, доцент кафедри теорії і методики виховання, психології та інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» і Вікторія Валеріївна Сургаєва, завідувач навчально-методичного відділу інноваційного розвитку освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», ознайомилися з досвідом упровадження освіти для демократичного громадянства й освіти з прав людини, учнівського самоврядування Опорного закладу – Скадовський НВК «Академічна гімназія». Гостей гімназії зустріли Президент шкільного самоврядування Дарина Таланова та віце-президент Андрій Ботнар, які запросили присутніх на урок англійської мови в 11-А клас з теми «Хороший закон – поганий закон». Заняття провели учитель англійської мови, заступник директора з НВР Тетяна Юріївна Мавріді та учень 11 класу Артем Білий. На уроці одинадцятикласники самостійно визначили дефініцію закону, презентували власні асоціації, дискутували щодо найкращого та найгіршого правила Статуту, обговорювали Закон України «Про заборону знаходження підлітків у громадських місцях після 22.00».

Після уроку відбулося відкрите засідання новообраної Президентської ради ОЗСНВК «Академічна гімназія» у формі SWOT-аналізу сильних, слабких сторін навчального закладу, а також ризиків та можливостей.

Упродовж спілкування до слова запросили випускницю Першої школи, депутата міської ради Ольгу Іванівну Бутенко, яка наголосила на тому, що влада належить народу і діти є повноправними господарями рідного міста, тому можуть долучитися до формування бюджету 2018 року.

Експерти проекту провели анкетування вчителів та учнів і відвідали Приморську філію ОЗСНВК «Академічна гімназія», де мали змогу долучитися до тренінгу Шкільної служби порозуміння.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову