22 вересня 2017 року в Скадовській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №3 відбулися Сковородинські навчання «Пізнай себе», присвячені 295-річному ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа Г. С. Сковороди.

22 вересня 2017 року в Скадовській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №3 відбулися Сковородинські навчання «Пізнай себе», присвячені 295-річному ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа Г. С. Сковороди. Захід організовано за участі викладачів Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради в рамках проведення Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе».

Перед учнями та педагогами навчального закладу виступила Галина Михайлівна Сагач, доктор педагогічних наук, доктор теології, професор кафедри теорії і методики виховання, психології й інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка розповіла про християнські погляди Г.Сковороди.

Тетяна Олександрівна Кузьміч, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики виховання, психології й інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» під час евристичної бесіди з учнями 9-11класів «Світ мене ловив, та не спіймав» донесла до молодого покоління життєві принципи відомого філософа, що є актуальними й у наш час.

Учні підготували театралізовані читання творів Григорія Савича, які було презентовано у актовій залі школи. Бібліотекарі Комунального закладу «Скадовська централізована бібліотечна система» підібрали три невеличкі байки для театралізованих читань, що мали на меті показати сучасні образи та ситуації, але при цьому зберегти оригінальність змісту твору. Родзинкою заходу стала відома пісня байкаря «Всякому городу нрав і права» в сучасному аранжуванні, виконана талановитими і креативними учнями.

Філософський круглий стіл для педагогічного колективу «Сковорода як гасло часу. Проект «Сковорода-300» став своєрідною платформою з обміну думками учителів школи з науковцями і вектором для їх подальшої співпраці. Досвід такої спільної роботи надихає на нові ідеї та прагнення.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову