Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» науково-методичною лабораторією початкової освіти за підтримки видавництва «Ранок» 31 травня 2017 року було організовано проведення майстер-класу Світланою Олексіївною Скворцовою

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» науково-методичною лабораторією початкової освіти за підтримки видавництва «Ранок» 31 травня 2017 року було організовано проведення майстер-класу Світланою Олексіївною Скворцовою, доктором педагогічних наук, професором кафедри математики та методики її навчання Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Ушинського з теми «Методична система навчання математики, реалізована в навчальному комплекті «Математика» (автори: С.О.Скворцова, О.В.Онопрієнко) для учнів 1-4 класів». У його роботі взяли участь 90 педагогів загальноосвітніх навчальних закладів Херсонщини.

Під час майстер-класу автором було презентовано навчально-методичний комплект «Математика» (навчальний зошит) для 1-4 класів. Світлана Олексіївна наголосила, що навчальний зошит – це посібник, що поєднує в собі підручник і зошит, створений з урахуванням системного, культурологічного, аксіологічного, діяльнісного, особистісно зорієнтованого, компетентнісного, здоров’язбережувального підходів. Навчальний матеріал у навчально-методичному комплекті структурований на дидактичних принципах системності, засвоєння змісту навчання в діяльності, наступності, що відповідає новій редакції Державного стандарту початкової загальної освіти та навчальній програмі з математики для початкової школи. Автор розповіла присутнім і про функціональне призначення комплекту та зазначила, що для учня – це лабораторія пізнання дійсності: можливість навчатися із задоволенням; досягти успіху під час виконання математичних завдань; сформувати позитивне ставлення до математики як навчального предмета; набути досвіду математичної діяльності; розвинути розумові здібності. Для вчителя – це перспектива: здійснювати процес навчання з урахуванням психологічних закономірностей формування математичних понять, умінь і навичок, із використанням сучасних освітніх технологій; не витрачати час на добір завдань для задоволення навчальних потреб різних категорій учнів.

Також Світлана Олексіївна звернула увагу педагогів на те, що буде новий Державний стандарт початкової загальної освіти, закликала вчителів виявити активну життєву позицію й долучитися до його обговорення.

Майстер-клас виявився насиченим, плідним і корисними для педагогів. Такі заходи є надзвичайно важливими з огляду на зміни, що відбуваються в початковій освіті. По завершенні роботи учасники семінару отримали сертифікати.

Категорія: Новини
Оберіть мову