15 березня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар для вчителів іноземних мов з теми «Літні мовні табори на Херсонщині: досвід і рекомендації»

15 березня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар для вчителів іноземних мов з теми «Літні мовні табори на Херсонщині: досвід і рекомендації».

На пленарному засіданні висвітлювалися аспекти функціонування літніх мовних таборів на Херсонщині в період з 2015 по 2016 роки та перспективи на 2017 рік.

У заході взяли участь Ольга Іванівна Бочевська, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи інтернатних закладів управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації («Основні аспекти функціонування літніх мовних таборів «Go Camps»); Вікторія Володимирівна Вострікова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін, завідувач науково-методичної лабораторії іноземних мов; Тетяна Володимирівна Гора, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін, методист науково-методичної лабораторії іноземних мов («Літні мовні табори на Херсонщині: здобутки та перспективи»); Любов Залюбовська, координатор проекту «Go Camps!» в Україні.

Наталія Миколаївна Бабенко, заступник директора Херсонської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради та учні 9 класів зазначеного закладу у своєму виступі «Веселий табір» продемонстрували активні форми спілкування в період відпочинку в літньому мовному таборі влітку 2016 року.

На секційному занятті вчителів англійської мови, що проходило під керівництвом Тетяни Володимирівни Гори, майстер-класи провели Любов Залюбовська («Навчання основних умінь: назустріч вимогам 21 ст.»); Анна Шовкалюк, консультант видавництва Cambridge University Press в Україні («Інтегроване навчання інших предметів англійською мовою як дієвий інструмент мотивації учнів); Лілія Володимирівна Писаєнко, учитель англійської мови Каховського НВК «Гімназія-спеціалізована школа І ст. з поглибленим вивченням іноземних мов» Каховської міської ради («Знайомство та згуртування у таборі»); Тетяна Вікторівна Устімова, учитель англійської мови Чулаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Голопристанського району («Ігри у колі»).

На секційному занятті вчителів німецької, французької та іспанської мов, що відбулося під керівництвом Вікторії Володимирівни Вострікової, досвід роботи в літніх мовних таборах представили вчителі-тренери Ганна Вікторівна Мазурець, учитель німецької мови Каховського НВК «Гімназія-спеціалізована школа І ст. з поглибленим вивченням іноземних мов» Каховської міської ради; Людмила Миколаївна Хоменко, учитель французької мови Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІст. №12 з поглибленим вивченням французької мови Херсонської міської ради представила до уваги колег досвід співпраці із Французьким Альянсом у місті Одесі, зокрема, мовну практику херсонських старшокласників із носіями мови. Майстер-класи з елементами методичних рекомендацій продемонстрували Ольга Олександрівна Гром і Світлана Вікторівна Кушнаренко – учителі-тренери Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов Херсонської міської ради.

Змістовним і актуальним, на думку присутніх учителів, був виступ Тетяни Борисівни Гешеліної – методиста іноземних мов Волинського інституту післядипломної освіти з теми «Використання навчальних комплектів видавництва «Хуберт» на заняттях в літніх мовних таборах. Організація проектної роботи з учнями».

По закінченню засідання секцій відбувся круглий стіл, у ході якого було підбито підсумки семінару, визначено основні напрями роботи літніх мовних таборів на Херсонщині. Учителі отримали сертифікати учасників.

Категорія: Новини
Оберіть мову