14–16 лютого 2017 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний навчально-методичний семінар-тренінг «Формування здорового способу життя і профілактика шкідливих звичок»

14–16 лютого 2017 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний навчально-методичний семінар-тренінг «Формування здорового способу життя і профілактика шкідливих звичок», проведений науково-методичною лабораторією корекційної педагогіки і психології (завідувач Вікторія Сергіївна Мусієнко) у співпраці з науково-методичною лабораторією біології і основ здоров’я (завідувач Катерина Вікторівна Мазаєва).

Учасниками семінару стали учителі основ здоров’я загальноосвітніх навчальних закладів і вихователі інтернатних закладів Херсонської області.

Відкрила семінар Ірина Миколаївна Лиcенко, начальник відділу шкіл-інтернатів, позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації, яка наголосила на визначальній ролі педагогічних працівників у формуванні здорового способу життя в учнівської молоді, готовності до створення функціональної моделі діяльності інтернатних закладів щодо мотивації учнів до збереження і покращення здоров’я.

Тренери інтерактивних курсів Катерина Вікторівна Мазаєва, завідувач науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я, Артем Леонідович Мартиненко, завідувач науково-методичної лабораторії психології та соціальної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» ознайомили учасників з програмами факультативних курсів щодо формування здорового способу життя і профілактики ВІЛ/СНІДу в учнів-підлітків, методикою розвитку життєвих навичок. Учителі і вихователі надбали практичних навичок проведення занять із використанням інтерактивних форм і методів у навчально-виховному процесі.

Катерина Олександрівна Шилкіна, тренер інтерактивної профілактичної екскурсії для старшокласників «Маршрут безпеки», провела з учасниками семінару практичні заняття, на яких здійснено підготовку педагогів до роботи з учнями-фасилітаторами за технологією рівний — рівному.

Учителі і вихователі отримали методичні посібники «Профілактика ВІЛ-інфекції, догляд і підтримка вихованців, які живуть з ВІЛ у соціальних закладах для дітей», видані на кошти Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», мали можливість зареєструватись і працювати з навчально-методичними матеріалами на Порталі превентивної освіти.

Під час круглого столу учасники семінару виробили рекомендації щодо впровадження у практику роботи загальноосвітніх навчальних та інтернатних закладів області ефективних технологій створення здоров’язбережувального середовища, формування і розвитку здорового способу життя в учнівської молоді.

15

15_2

Категорія: Новини
Оберіть мову