З 8 по 11 грудня 2016 року у м. Рига (Латвія) відбулася зустріч педагогів України, Республіки Білорусь та Латвії за ініціативи Громадського союзу «Міжнародний педагогічний клуб»

З 8 по 11 грудня 2016 року у м. Рига (Латвія) відбулася зустріч педагогів України, Республіки Білорусь та Латвії за ініціативи Громадського союзу «Міжнародний педагогічний клуб».

Херсонську область представили науково-педагогічні і педагогічні працівники: Ярослав Юрійович Голобородько, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Тетяна Олександрівна Кузьміч, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії управління навчальними закладами та координації діяльності районних (міських) методичних установ КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Олена Миколаївна Білокриницька, директор Червонопартизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньосірогозького району; Ольга Василівна Зінченко, директор Таврійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скадовської районної ради; Євгенія Альбертівна Рижикова, заступник директора з навчально-виховної роботи Брилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олешківської районної ради; Інна Вікторівна Афанасієвська, вихователь Таврійського дитячого ясла-садка Скадовської районної ради.

Учасники заходу відвідали загальноосвітні навчальні заклади м. Риги: середню школу №10 (директор Надія Ікаунієце), середню школу №15 (директор Наталія Кубасова), де на практиці ознайомились з особливостями створення особистісно орієнтованого навчального середовища засобами інформатизації та упровадження проектної діяльності. Дуже цікавим став досвід ризьких шкіл з полікультурного навчання. Про проблеми, що існують у системі освіти Латвії, мова йшла на круглому столі у приватній школі «MAKSIMA». Ольга Ісакова, директор навчального закладу, зазначила про важливість створення цілісної системи професійної перепідготовки педагогів та розповіла про шляхи упровадження компетентністного підходу в освітній процес навчальних закладів м. Риги. Олена Матьякубова, директор приватного професійного ліцею «SIGMA», ознайомила учасників круглого столу з тенденціями сучасного соціального середовища країни та моделями соціалізації учнів.

Результатом зустрічі стало підписання договорів про співпрацю між КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та зазначеними вище навчальними закладами у сфері освіти і реалізації освітніх програм; упровадження нових методик навчання; вивчення, узагальнення та поширення педагогічного досвіду; обмін професійною інформацією, науковими публікаціями, навчальними та наочними посібниками, аудіовізуальними та іншими матеріалами; проведення науково-педагогічних стажувань; співпраця в галузі видавничої діяльності.

Екскурсійна програма столицею Латвії додала приємних вражень усім учасникам зустрічі: пішохідна екскурсія Старою Ригою, відвідування Домського Собору та затишної Юрмали.

Педагоги України, Республіки Білорусь, Латвії висловилися щодо перспективності таких зустрічей, що дають поштовх до цікавої співпраці, до розуміння загальних проблем сучасної освіти та шляхів їх вирішення.

DSC04213

IMG_20161209_111115

IMG_20161209_122434

Категорія: Новини
Оберіть мову