13 грудня 2016 року на відзначення Міжнародного дня прав людини згідно з планом роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академії неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся круглий стіл за участі вчителів географії, економіки, художньої культури з теми «Права людини в сучасному світі»

13 грудня 2016 року на відзначення Міжнародного дня прав людини згідно з планом роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академії неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся круглий стіл за участі вчителів географії, економіки, художньої культури з теми «Права людини в сучасному світі».

Міжнародний день прав людини – відзначається 10 грудня в усьому світі як пам’ять про ухвалення Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від особистих відмінностей і від різниці в політичних системах їхніх країн. Декларація не носить обов’язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент з цього питання. Це був перший досвід колективного розроблення універсального документа з прав людини.

Модераторами зустрічі виступили працівники академії – Любов Анатоліївна Гончаренко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін і Тетяна Адамівна Асламова, викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін. У роботі круглого столу взяла участь Ірина Вікторівна Воскова, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології.

Педагоги знайомилися з текстом Загальної декларації прав людини, визначали основні покоління прав, обговорювали нерозривний зв’язок прав та обов’язків громадян, працювали з відеоматеріалами, вели відкриту дискусію з питання необхідності розуміння, що права людини – це її правові можливості, і вони потребують постійного захисту.

Учасники круглого столу прийшли до висновку, що наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх у ставленні до ближніх, що слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для нащадків.

При підготовці до заходу були використані матеріали ресурсного центру академії з громадянської освіти.

1

2

3

Категорія: Без рубрики, Новини
Оберіть мову