6−8 грудня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» пройшов навчальний семінар-тренінг «Технологія впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова»

6−8 грудня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» пройшов навчальний семінар-тренінг «Технологія впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова».

Захід проведено за сприяння Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи та управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації. У ньому взяли участь фахівці психологічної служби м. Херсона, м. Нова Каховка та Олешківського району.

Упровадження програми «Сімейна розмова» передбачає підготовку 30 спеціалістів психологічної служби Херсонщини у межах триденного семінару-тренінгу з реалізації цієї програми в навчальних закладах. З підготовлених спеціалістів у подальшому буде відібрано команду регіональних тренерів, які в наступних навчальних роках будуть навчати інших фахівців особливостям упровадження вказаної програми.

Інформаційно-освітня протиалкогольна програма «Сімейна розмова» охоплює  учнів 7−8-х класів та їхніх батьків. Основною метою програми є виховання в учнів відповідального ставлення до власного здоров’я у співпраці з батьками. Програма спрямована на підвищення поінформованості учнівської молоді щодо негативних наслідків вживання алкогольних напоїв у підлітковому віці, формування навичок протистояння соціальному впливу щодо вживання алкоголю, налагодження взаємодії між батьками та дітьми шляхом виконання спільних завдань.

Протягом трьох днів учасники заходу ознайомилися із структурою програми, її змістом, методичними матеріалами, анкетами, інформаційними повідомленнями. Щодня відпрацьовувалися різні навички роботи з учнями та батьками.

Кожен заклад, що бере участь у реалізації зазначеної програми, забезпечено методичними матеріалами: методичними комплексами для педагогів, анкетами для вхідного та вихідного діагностування, «Сімейними щоденниками для сімейної розмови».

У кінці роботи семінару-тренінгу всі учасники отримали сертифікати, що дають їм право здійснювати цю діяльності в закладах освіти.

Тож сподіваємося, що отримані знання, з дуже креативним підходом до підвищення поінформованості учнівської молоді щодо негативних наслідків вживання алкогольних напоїв через активне залучення батьків, стане одним із вагомих внесків у зміну ставлення до даного явища в багатьох сім’ях Херсонської області.

DSCF0102DSCF0113DSCF0140DSCF0202DSCF0229DSCF0293

Категорія: Новини
Оберіть мову